I 1995-96 gik starten til anlæggelsen af Den Kreative Have i Haldrup v/ Horsens. Rammen var tilstede – 4.250 kvm. kuperet grund med masser af store lægivende træer og buske, men rammens indhold manglede.
I de følgende 3 år blev haven anlagt. 3 søer gravet ud, træer fældet og 900 tons sten placeret rundt i haven kombineret med nogle af naturens egne materialer – træstammer og –stubbe. 2 vandløb slynger sig gennem haven og ender ud i søerne, hvor store håndtamme japanske koi karper og guldfisk boltrer sig.

De 4 japanske pagoder, i de traditionelle røde og grønne farver med masser af træskærearbejder fra østen, giver mulighed for i en stille stund at nyde haven fra forskellige vinkler. Det er en særlig rolig oplevelse, at se de mange forskellige haverum og nyde lyden af de klukkende vandløb. Alle 4 pagoder er tegnet og bygget af John selv.
Nu er rammen ved at være fyldt ud, selv om der til stadighed sker ændringer, og nye kreative detaljer kommer til.

Farverne, der lyser op i havens forskellige rum, stammer fortrinsvis fra de mange smukke buske og træernes bladpragt – ikke mindst de ca. 50 japanske ahorn er med til at sætte kolorit på billedet. Dertil kommer ca. 70 formklippede træer og buske, klippet efter japansk bonsai manér.
Jo, der er meget at se på for haveelskere, og man behøver ikke at have hang til det japanske for at hente inspiration til sin egen have, for materialer og planter er valgt ud fra de danske muligheder.
Det særlige ved en japansk have er, at der her udnyttes elementer fra den japanske natur – her udnyttes materialer fra den danske, men med et håb om, at skabe den ro der findes i den japanske meditations have. Netop denne ro og plads til fordybelse er en af de ting havens gæster ofte bemærker. Så kom og nyd den stemning havens mange forskellige rum tilbyder dig.

Se billeder...